TERUG

 
Meer foto's


HOOFTSTRAAT 136
ALPHEN AAN DEN RIJN

Zeer fraai vrijstaande villa met garage en praktijkruimte met eigen ingang gelegen in het centrum van Alphen aan den Rijn op 868 m2 eigen grond .
Het pand is ontworpen door de Leidse architect Jesse, en oorspronkelijk gebouwd als burgemeesterswoning in 1903. De villa is onlangs geheel authentiek gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. De royale achtertuin is onder architectuur aangelegd en voorzien van een verwarmd zwembad.


INDELING WOONHUIS:

Begane grond:
Vestibule naar royale hal met fraai trappenhuis en toilet. Vestibule, hal en toilet zijn voorzien van een marmeren vloer.
Knusse eetkamer met grote open schouw en inbouwkasten, wijnkelder en keuken in landhuisstijl voorzien van alle inbouwapparatuur. Bijkeuken met betegelde vloer, voorzien van twee nieuwe HR combiketels.
Biljartkamer met marmeren schoorsteenmantel en authentieke haardkachel.
Woonkamer met twee fraaie marmeren open haarden en een authentiek gerenoveerde parketvloer.

Eerste verdieping:
Overloop met inloopkast. Vier royale slaapkamers , alle vier met vaste wastafel,
waarvan twee met een marmeren schoorsteenmantel.
Luxe badkamer uitgevoerd met “Heritage” sanitair.
Op deze etage bevindt zich tevens een ruime sauna. De gehele verdieping is
fraai gedecoreerd en gestoffeerd.

Tweede verdieping:
Overloop naar twee ruime slaapkamers met bedstede (c.q. kast). Ook deze etage heeft een luxe badkamer met douche en marmeren vloer en is eveneens uitgevoerd met “Heritage” sanitair.
De zolder is voorzien van een balkenplafond en veel bergruimte.

Derde verdieping:
Zolderruimte, thans in gebruik als fitness ruimte.

INDELING PRAKTIJKGEDEELTE:

Begane grond:
Hal met receptie en wachtkamer met plavuizen vloer. In de receptie bevindt zich een keukenblok. Via de hal komt men in de werkkamer.
Wenteltrap naar 1e verdieping.

Eerste verdieping:
Grote werkruimte, apart toilet en veel bergruimte.
De praktijkruimte beschikt over een eigen CV installatie.

GARAGE:
Voorzien van aparte CV installatie die tevens het zwembad verwarmd.
De filterinstallatie van het zwembad staat ook in de garage.

VRAAGPRIJS € 995.000,= K.K.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 • Nagenoeg het gehele pand is geïsoleerd volgens de laatste normen. De meeste wanden zijn voorzien van voorzetwanden met daarachter een isolatiepakket en afgedekt met een dampremmende folie.
 • Alle kozijnen zijn, waar mogelijk, gerestaureerd en waar dit niet meer mogelijk was door nieuwe kozijnen vervangen. Het houtwerk is voor het grootste gedeelte Canadees grenenhout.
 • Vrijwel alle kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing, de oude voorzetramen zijn verwijderd. Zoveel mogelijk is de dubbele beglazing toegepast in de authentieke gerestaureerde kozijnen (een bijzonder kostbare
  aangelegenheid). De hefmechanieken van de ramen zijn aangepast en hersteld. Er is minimaal 1 te openen raam per ruimte. Daar waar aanwezig, klassieke glas in loodramen origineel laten maken en in dubbel glas ingebed
  teruggeplaatst. Aan de tuinzijde van het pand is Oud Hollands glas toegepast.
 • De buitengevel is geheel gerestaureerd. Waar nodig stenen vervangen en hersteld, voegwerk verwijderd en opnieuw aangebracht. De gevel is gereinigd.
 • Het dak is geheel gerenoveerd, waar nodig dakpannen en schoorstenen vernieuwd. Alle platte daken zijn voorzien van nieuwe bitumineuze dakbedekking. Alle boeidelen, daktrimmen, zinkwerken en afvoeren vervangen c.q. hersteld.
 • De gehele elektrische installatie is gemoderniseerd en aangepast aan de huidige eisen. Nieuwe meterkast geïnstalleerd met diverse groepen. Ampèrage verhoogd tot 35 ampère. Krachtstroom aangelegd. 380 Volt ten
  behoeve van sauna en praktijk. Alle leidingen en opbouwsystemen zijn weggewerkt in de wanden en onder de vloer. Bekabeling is vernieuwd. Op alle kamers is aansluiting gemaakt voor kabel TV en telefoon. Het pand is
  ISDN voorbereid.
 • Riolering en waterleidingen zijn vervangen en aangepast.
 • Uit de kelder is de oude CV installatie verwijderd en in de bijkeuken zijn twee nieuwe Vaillant HR ketels geplaatst, om zo ten allen tijde overal voldoende warmwater en verwarmingscapaciteit te hebben. In de garage is
  daarnaast voor het zwembad nog een aparte CV ketel geplaatst.
 • Groot gedeelte van de authentieke schouwen zijn hersteld en de rookkanalen operationeel gemaakt. Op enkele plaatsen zijn de schouwen door nieuwe vervangen.
 • De gehele woning is voorzien van veiligheidsbeslag, hoogste kwaliteitsklasse. Alle deuren zijn toegankelijk met één sleutel.
 • Het pand is zowel aan de binnenzijde als ook aan de buitenzijde op zeer hoog niveau geschilderd.
 • Waar mogelijk zijn alle aanwezige authentieke elementen zorgvuldig gerestaureerd en hersteld, de aanwezige lambrisering, schuifdeuren, parketvloer, ornamenten, kasten enz.
 • De tuin is geheel onder architectuur opnieuw aangelegd. Tal van leidingen zijn opnieuw aangebracht. Zwembad en vijver zijn aangelegd, geheel nieuwe omheining, nieuw elektronisch hekwerk, nieuwe bestrating van oprit en
  verlichting aangebracht.
  Er is een buiten barbecue in de kleur van de garage gemaakt. Tevens is de voortuin en de privé opgang opnieuw aangelegd. Het bordes van de privé ingang is opgemetseld.
  U kunt zich wellicht voorstellen dat dit een greep is uit de werkzaamheden die men de afgelopen jaren heeft laten uitvoeren. Deze specificatie heeft dan ook niet de intentie volledig te zijn.
   

AFMETINGEN:
Begane grond
Living: 4.50 m x 11.60 m
Keuken: 2.85 m x 3.50 m
Eetkeuken: 3.50 m x 3.70 m
Bijkeuken: 2.95 m x 3.15 m
Kelder: 3.35 m x 3.55 m

1e verdieping:
Slaapkamer 1: 3.25 m x 3.45 m
Slaapkamer 2: 4.44 m x 5.74 m
Slaapkamer 3: 4.44 m x 4.63 m
(exclusief inloopkast)
Slaapkamer 4: 3.44 m x 4.65 m
Badkamer 2.17 m x 2.50 m
Saunaruimte + hal 1.98 m x 2.35 m

2e verdieping:
Slaapkamer 5: 2.85 m x 4.43 m
(inclusief bergruimte)
Slaapkamer 6: 3.30 m x 4.47 m
(inclusief bergruimte)
Badkamer: 2.14 m x 2.84 m
Woonzolder: 3.60 m x 9.13 m
Bergruimte: 3.60 m x 3.75 m

3e verdieping:
Fitnessruimte 5.62 m x 6.58 m

PRAKTIJKGEDEELTE:

Begane grond:
Werkkamer: 3.85 m x 5.32 m
Receptie + keuken: 2.90 m x 5.07 m
Wachtkamer: 2.40 m x 3.48 m

1e verdieping:
Werkruimte 4.30 m x 6.40 m
(exclusief bergruimte)
Garage 4.26 m x 5.50 m
Achtertuin 22.50 m x 27.00 m

 

 

 

 © TRIADE 2006